ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, παιδιά, αθλήτριες και αθλητές του συλλόγου,

Στις ιδιαίτερες στιγμές που βιώνουμε και τις δυσκολίες που καλούμαστε να ξεπεράσουμε όλοι, πρόθεσή μας είναι να συνεισφέρουμε και εμείς από τη πλευρά μας καλύτερα μπορούμε. 

Αρχικά, θέλουμε όλοι να είστε καλά, εσείς και το ευρύτερο οικογενειακό σας περιβάλλον. Φυσικά, όλοι μας φροντίζουμε για αυτό υιοθετώντας τις ανάλογες συμπεριφορές στη καθημερινότητά μας! 

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα διαδικτυακό σεμινάριο με θέματα:
α) «Ψυχολογική διαχείριση της παραμονής στο σπίτι» και
β) «Διατροφικές συμβουλές για τη διαχείριση του βάρους και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος»
Τα θέματα επιμελήθηκαν οι συνεργαζόμενοι με την ομοσπονδία Ψυχολόγος και Διαιτολόγος αντίστοιχα. 

Το σεμινάριο παρακολούθησε διαδικτυακά η διοίκηση και η προπονητική ομάδα του συλλόγου μας. Σας μεταφέρουμε κάποιες συμβουλές από τους ειδικούς. 

        ⇒Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ρουτίνα στη καθημερινότητα μας και ένας προγραμματισμός. Αυτό αφορά το πρωινό ξύπνημα, τις ώρες γευμάτων, τις ώρες άσκησης στο σπίτι, τα διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου μας και τη σύντομη έξοδο για σωματική άσκηση, αν θέλουμε. Να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και να επιτυγχάνουμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους. Να ασχολούμαστε με δημιουργικές δραστηριότητες, ακόμα και αν αυτό αφορά τη τακτοποίηση του δωματίου, τη συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού ή να βρούμε χρόνο για να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να ζωγραφίσουμε, να ακούσουμε μουσική. 

        ⇒Στη διατροφή μας μπορούμε να διαμορφώσουμε το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο μας σύμφωνα με τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Και πάλι, προτείνεται ως η καλύτερη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση δεν ξεχνάμε τα φρούτα και τα λαχανικά και κυρίως αυτά που είναι η εποχή τους. Επίσης, είναι σημαντικό να καλύπτουμε την πραγματική μας πείνα και όχι τη συναισθηματική! Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουμε από τα γεύματα μας τις θερμίδες που καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας λειτουργικά. Αποφεύγουμε να καλύψουμε μέσα από το φαγητό το στρες, το άγχος ή την πλήξη μας! 

        ⇒Για τα προγράμματα άσκησης στο σπίτι που εκπόνησε η προπονητική ομάδα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

  • Για τα πιο μικρά παιδιά απαραίτητα και επίβλεψη ενήλικα.
  • Τήρηση κανόνων ασφάλειας στο χώρο (αντικείμενα κ.α.)
  • Είναι προγράμματα διατήρησης. Μην φτάνετε στα όρια σας και εκτελείτε με ήπιο τρόπο.
  • Εάν δεν κατανοείτε την άσκηση, είναι προτιμότερο να την παραβλέψετε παρά να την κάνετε με λάθος τρόπο.
  • Δεν ανατρέχουμε σε ασκήσεις και βιντεάκια που δεν επιμελείται επιστημονική ομάδα ή δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας (π.χ. βιολογική ηλικία, σκοπός προγράμματος κ.α.)
  • Αν μπορείτε να το συνδυάσετε με περπάτημα ή συνεχόμενο τρέξιμο κατά την έξοδό σας (αν κάνετε) και ανάλογα την ηλικία σας από 15 έως 30 λεπτά, ακόμα καλύτερα.

Στη παρούσα φάση ακόμα και οι πρωταθλητές μας γυμνάζονται στο σπίτι!!!
Μπορείτε να τους δείτε: 

Κατερίνα Στεφανίδη 

Εμμανουήλ Καραλής 

Από τη διοίκηση και τη προπονητική ομάδα του συλλόγου μας. 

Να είστε όλοι Καλά!!!

print